Interview voor Wit-Russische TV

Onlangs bezocht ik Wit-Rusland om te vertalen voor een christelijke hulpverleningsorganisatie. In die periode viel ook het Orthodoxe feest ‘de doop’; op deze dag herdenkt en viert men de doop van Jezus. Mannen en vrouwen vieren dit door kopje onder te gaan in een ijskoud wak in een rivier of meer.

Ook de Wit-Russische TV (kanaal Belarus 1) was aanwezig om dit koude en tevens heilige gebeuren te filmen. Toen men in de gaten kreeg dat er buitenlanders aanwezig waren om dit feest van dichtbij bij te wonen, wilde men mij interviewen. Kort heb ik, vanzelfsprekend in het Russisch, toegelicht wat mijn beleving bij dit feest is.

‘s Avonds zaten wij voor de buis om te kijken hoe mijn bijdrage op het scherm eruit zou zien. Jammer genoeg werd het niet uitgezonden… Toch is het weer een schitterende ervaring die ik op mijn lijstje kan zetten. Ga je naar Wit-Rusland, dan kom je altijd voor verrassingen te staan!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>